maandag, december 10, 2018

Terugblik op 2017

Share

IJsvogel (Alcedo atthis) - Foto gemaakt in Lauwersoog Mongoolse Pieper (Anthus godlewskii) - Foto gemaakt in Brabantse Biesbosch Ringsnaveleend (Aythya collaris) - Foto gemaakt in Appingedam Terug kijkend op 2017 lijkt het jaar weer voorbij gevlogen, maar als ik dan herinneringen probeer op te halen van januari lijkt het toch een lange tijd terug. Als je vogels kijkt dan zijn de veranderingen van de seizoenen belangrijke momenten die spannende waarnemingen kunnen opleveren. De voor- en najaar trek spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees meer...

Terugblik op 2016

Share

Roodkeelnachtegaal (Calliope calliope) - Foto gemaakt in Hoogwoud Roodkeelnachtegaal (Calliope calliope) - Foto gemaakt in Hoogwoud Roodkeelnachtegaal (Calliope calliope) - Foto gemaakt in Hoogwoud 2016 is een jaar geworden waar ik met plezier op kan terug kijken. Het begon met de traditionele nieuwjaar Big Day die zoals altijd in de provincie Zeeland plaatsvond. Met 108 soorten een goede tweede plaats in vergelijking met de andere Big Days op 1 januari. Goede soorten zoals Witkopgors, Zwarte Zeekoet, Koereiger en IJsduiker werden gezien en de toon werd gezet voor 2016. Januari bleef goede soorten produceren zoals Arendbuizerd, Blauwvleugeltaling, Kleine Topper, Bruine Boszanger, Hume’s Bladkoning en zelfs een late Bladkoning. Knaller van de maand en volgens mij van het jaar was de Roodkeelnachtegaal die gevonden werd in Hoogwoud op 15 januari. Dit werd meteen de eerste nieuwe soort voor Nederland van het jaar. De vogel bleef zelfs tot april aanwezig en we hebben hem dan ook iedere maand bezocht. Op 31 januari stond de teller op 163 soorten.

Lees meer...

Terugblik op 2015

Share

Grijze Junco (Junco hyemalis) - Foto gemaakt in Beijum Woestijngrasmus (Sylvia nana) - Foto gemaakt op Terschelling Bruine Boszanger (Phylloscopus fuscatus) - Foto gemaakt in Stavoren De start van 2015 begon dit keer niet zoals gebruikelijk met een Big Day op de eerste. Vanwege de operatie was ik nog te zwak en had nog veel pijn. Op 3 januari waagde ik me voor het eerst weer buiten en in de buurt van Uden werden de eerste soorten van het jaar bijgeschreven. Het weer buiten zijn en het vogelen beviel me uitstekend en het duurde niet lang of ik durfde de eerste twitch van het jaar aan. Op 5 januari werd de Oosterse Tortel in Vlaardingen bezocht en er werd een rondje Zeeland aan toegevoegd. Dit ging redelijk zodat een Kleine Vliegenvanger, die gevonden werd in Winterswijk, een must was voor de maandlijst. Het vogelen gaf me de afleiding die ik nodig had en ik ging dan ook veel op pad. Eind januari stond de teller op 155 soorten met bijzonderheden als Kleine Topper, Hop, Buffelkopeend, Arendbuizerd, Amerikaanse Oeverloper en Kleine Trap.

Lees meer...

Rustige dagen op de Kamperhoek

Share

Bruine Kiekendief (Circus aeruginosus) - Foto gemaakt bij de Kamperhoek Sperwer (Accipiter nisus) - Foto gemaakt bij de Kamperhoek Amerikaanse Oeverloper (Actitis macularius) - Foto gemaakt bij Medemblik De weervoorspellingen voor het weekend leken erg goed. Noordoosten wind en het zou warm worden, een klassiek voorjaar telweekend. De verwachtingen waren dus hoog, hoe anders zou het worden. Zaterdag ochtend om 5 uur reed ik richting de Kamperhoek waar ik afgesproken had met Alwin.

Lees meer...

Amerikaanse Wintertaling in het Lauwersmeer

Share

Roodborsttapuit (Saxicola rubicola) - Foto gemaakt in het Lauwersmeer Roodhalsfuut (Podiceps grisegena) - Foto gemaakt in Lauwersoog haven Roze Spreeuw (Pastor roseus) - Foto gemaakt in Kollum Er werd mooi weer voorspelt en in het Lauwersmeer zat een Amerikaanse Wintertaling. Geen soort waar je meteen naar toe moet maar er zaten nog wat andere leuke soorten in het gebied zodat er een leuke dagtrip gemaakt kon worden. Om 8 uur in de ochtend haalde ik Harry Claasen op en we reden eerst naar een Roze Spreeuw in Kollum die daar al een tijdje zat.

Lees meer...

Dagje in de hut

Share

Havik (Accipiter gentilis) - Foto gemaakt in de omgeving van Oss Kuifmees (Lophophanes cristatus) - Foto gemaakt in de omgeving van Oss Matkop (Poecile montanus) - Foto gemaakt in de omgeving van Oss Vrijdag stond gepland om een dag in de hut door te brengen. Met de hele week regen en storm leek het op niets uit te lopen. Tijdens onze trip naar Costa Rica hebben Joop van den Berg leren kennen. Joop woont al jaren in Spanje en Willie heeft hem vorig jaar daar nog bezocht. Nu was Joop in Nederland en een dagje in de hut leek hem wel wat. Op donderdag avond werd bij Willie alvast een borrel gedronken en werden herinneringen opgehaald van Costa Rica. Joop bleef slapen bij Willie en ik zou de volgende dag om 9 uur in Oss zijn.

Lees meer...

Kleine Vliegenvanger en een Kleine Topper

Share

Kleine Vliegenvanger (Ficedula parva) - Foto gemaakt in de buurt van Winterswijk Kleine Topper (Aythya affinis) - Foto gemaakt bij het Veluwemeer Ransuil (Asio otus) - Foto gemaakt in Swifterband Een Kleine Vliegenvanger in januari in Nederland, echt bijzonder. De eerste in januari ooit die moest natuurlijk bezocht gaan worden. De vogel bleek ook nog eens goed te fotograferen dus redenen voldoende om richting Winterswijk te rijden waar de vogel zat. Ook wilden we een poging doen voor de Kleine Topper die al een tijdje in Flevoland aanwezig is.

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. Terugblik op 2014

Pagina 1 van 2

Facebook

 

Het Weer

44°
°F | °C
Mostly Sunny
Humidity: 16%
22 kph
Mon
Partly Cloudy
29 | 55
-1 | 12
Tue
Partly Cloudy
31 | 52
0 | 11

Nederland 2014

Steppekiekendief

Diashow Nederland 2014 toegevoegd

Start hier...

Nederland 2013

Sperweruil

Diashow Nederland 2013 toegevoegd

Start hier...

Gambia 2008

2008-01-20 Little Bee-Eater 053

Diashow Gambia 2008 toegevoegd

Start hier...

Gastenboek tekenen

Het word gewaardeerd als je een bericht achterlaat in het gastenboek.

 

Om naar het gastenboek te gaan Klik hier...

 

Contact opnemen

  • Vragen over de Globalbirding.com?
  • Wil je foto's gebruiken?
  • Andere suggesties?

 

Neem dan gerust contact op en klik hier...

 

 

Wie is on line

We hebben 60 gasten en geen leden online

Login